Снежна блокада тази сутрин на пътя между Лесковец и Черна гора – СНИМКИ

Падналият сняг в пернишко донесе главоболия на шофьорите в малките населени места.

Читател изпрати до zapernik.com видео от тази сутрин на затрупания от сняг път между селата Лесковец и Черна гора. Коли са блокирани в преспи сняг.

Всяка зима има поне един такъв ден, пише читателят и призовава да се чисти по често трасето.

След падналия сняг, пътищата в региона са проходими при зимни условия, съобщават от полицията.

Няма затворени пътни артерии и бедстващи автомобили. Не са регистрирани и пътнотранспортни произшествия. Единствената временна рестрикция е за автомобили над 12 тона, пътуващи посока столицата. Тежките возила се спират малко преди пътен възел „Даскалово“ поради възникнали проблеми на софийска територия. 

Органите на реда апелират към водачите, да тръгват на път само с изправни и оборудвани автомобили за движение при зимни условия. Да не се предприемат рисковани изпреварвания и да се шофира с максимална дистанция. Там където има временни ограничения в движението, да се изпълняват разпоредбите и да се търсят алтернативни връзки. При възникнали проблеми, да се сигнализира на тел. 112 или  на най-близкия полицейски автопатрул. 

Зимната обстановка създаде главоболия и на ЧЕЗ. Авария на 20 киловолтов кабел оставя без ток кварталите „Калкас“ и „Бела вода“. 64 екипа са мобилизирани да отстранят повредата в най-кратък срок.

Заради аварията е преустановена работата на пункта на КАТ в квартал „Калкас“.

Читатели се оплакват и от липса на, реверсивно движение по пътя през Владая към София. Заради липса на организация тази сутрин се е образувало огромно задръстване, голяма част от перничани, които работят в София предпочетоха да минат през магистрала Струма, където ТИРовете бяха спряни.

Коментари

коментара