Кметът на Община Ковачевци си вдига заплатата на 3000 лева

Кметът на Община Ковачевци Васил Станимиров (дясно на снимката) е поискал да си вдигне заплатата на 3000 лева, но местни представители на партия ГЕРБ са възмутени, научи zaPernik.com.

„Жителите на община Ковачевци избраха мен и колегите ми в Общинския съвет, за да се грижим за обществения интерес и развитието на нашата община. Внесената от кмета Васил Станимиров докладна записка, която касае увеличението на възнаграждението на кмета, определено поставя под въпрос това. Смятам, че малка община, като нашата, има нужда от това да насочваме всеки един лев във инфраструктура и грижа за хората от всяка една възраст”. Това заяви общинският съветник от политическа партия ГЕРБ Петър Николов (ляво на снимката) по повод искането на кмета, издигнат от социалистическата партия,  за определяне на индивидуална основна месечна заплата в размер на 3000 лв., считано от 01.01.2020 г.

„Недопустимо е, при всички наболели проблеми в Kовачевци да гласуваме заплата на kмета, която е по-голяма от заплатата на градоначалниците на далеч по-големи и по-добре развити общини.  Моята лична позиция , е че не мога да бъда съучастник в това и апелирам и вие да последвате примерa ми”, призова колегите си в общинския съвет Петър Николов.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: