Столичният общински съвет дебатира плана за спасение на Перник – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО!

Екшън планът за доставяне на вода към Перник през София срещна критики от страна на съветници в Столичния общински съвет. Въпреки че засега нагласите са, че планът ще бъде подкрепен от всички, опозиционните групи не спестиха критики към доклада по темата.

Към обяд дебатите в зала все още продължават.

„За най-голямо съжаление не са докладът и вносителите, които да ни убедят за тази подкрепа, а чисто и просто над 100 хил. човека на 20 км от нас в момента бедстват вече повече от 2 месеца. Има проблем със стената на Бели Искър, знаете, че Рилският водопровод е на повече от 70-80 години и също има вероятност да аварира“, коментира Иван Таков от групата на ГЕРБ.

„Риск винаги има и в момента съществува такъв риск, ако се получи някаква авария. Знаете, че годишно има 2-3 по-малки аварии, които „Софийска вода“ отстранява. Така че с превеждането на допълнително количество вода не виждам повод за притеснение, за увеличение на този риск“, посочи Николай Стойнев от ГЕРБ.

Карлос Контрера от групата на ВМРО подчерта, че гаранции няма и аварии са възможни с и без присъединяване на връзката с Перник.

А позицията на групата на „Демократична България“ е, че проектът е писан на коляно и без експертиза, че няма реални гаранции за водата на софиянци и сроковете за проекта няма да се спазят, както и че част от Рилския водопровод е компрометиран./btv

Запишете се във Viber групата на "За Перник", за да следите на телефона си директно най-спешните и важни новини за Перник!

">
Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: