ГЕРБ Перник призова кмета да им остави офиса: Ние сме единствената политическа сила, която ползва офиса си за партийни цели

Партия ГЕРБ е единствената политическа сила в Перник, която използва отдадените и помещения единствено и само по предназначение – за провеждане на партийна дейност. Това заяви народният представител и общински ръководител на политическата сила в града  д-р Александър Александров на брифинг по повод получено уведомително писмо от община Перник за прекратяване на договорите за наем на партийните помещения. 

Той  беше категоричен, че е недопустимо да се получава такова известие с искане офисът да бъде освободен в рамките на десет календарни дни. Д-р Александров припомни, че законовите разпоредби са ясни – политическите партии, на които са предоставени помещения, заплашат  експоатационни разходи, ако има такива. Предоставените помещения на политическите партии не може да се преотдават под наем и да се преотстъпват за ползване. В тези помещения не може да се извършва стопанска дейност. 

„Желанието на нашите  членове и симпатизанти е да не бъде променяно местоположението на офиса на политическа партия ГЕРБ , което ползваме за провеждане на събрания, за извършване на политическа дейност и за срещи с медиите вече повече от десет години. Надяваме се кметът и общинската администрация да вземат предвид необходимостта да запазим нашия офис”, каза Александров.

„Нашият офис е известен на всички и ежедневно се срещаме с  граждани, които споделят своите оплаквания, мнения, препоръки. Това е един от механизмите, с които ние като демократична и  отговорна партия можем да гарантираме, че всяко наше действие е продиктувано от нуждите на гражданите”, заяви общинският съветник и областен координатор на Младежи ГЕРБ-Перник Александър Александров.

Емилия Грозданова, член на общинското ръководство, също изрази виждането на общинското ръководство на ГЕРБ-Перник, офисът да продължи да осъществява политическата дейност на партията.

Коментари

коментара