Мистериозна бяла „баничарка“ вдигна на нокти цяло пернишко село

Мистериозна бяла „баничарка“ вдигна на нокти цяло село Ярджиловци, оплакаха се местни хора пред ZaPernik.com.

В последни дни зачестили кражбите по домовете на хората, особено в часовете, когато уличното осветление изгасва. Камери на няколко обекти в селото засякли бяла баничарка, която се появявала точно на местата на кражбите.

Снощи е станало поредното посегателство – източили нафтата от камиончето на известния сурвакар в селото Заката.

Дядо Стоил пък се оплака пред сайта: „Ние, пенсионерите с мъка и неволя сме си купили нещата. Навръх Нова година – 31 декември ни откраднаха водна помпа, казан, машина за дърва и косачка“.  

Ярджиловчани живеят в страх кой ще е следващия дом, жертва на посегателсвото на наглите крадци. Полицията засега безуспешно се опитва да улови неуловимата баничарка, споделят, че много кражби са станали и в град Батановци.

Жители на Ярджиловци са решили да инициират подписка и да тръгнат от къща на къща да бъде оставено нощното осветление.

Припомняме, че от години по селата нощните лампи се гасят от 00:00 часа до 4:00 сутринта, за да се пести ток. Кой обаче ще спести нервите на хората, предимно възрастни пенсионери?

Подобен проблем имат и други населени места в пернишко. Преди време на кметска среща в Общината кметът на село Рударци Богдан Богданов повдигна въпроса за това да спре практиката да се гаси нощното осветление по селата. Мотивът му бе абсолютно същия – точно в пълен мрак стават най-честите кражби по домовете на хората.

Коментари

коментара