Ще поскъпне ли водата за перничани, когато ни вържат към София?

„Това, че ще използваме ВиК структурата на София дава спокойствие, че няма да изпаднем в още по-голяма криза. Дава и възможност за по-бързото пълнене на яз. Студена“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров пред БНТ.

По негово мнение проблемът няма да се прехвърли от Перник в София.

„Столичани трябва да бъдат спокойни, че перничани няма да ползват от техните водни ресурси. Водоподаването ще е в много малък обем и няма как да повлияе на ВиК инфраструктурата на София. Става въпрос за количества от 300-350 литра в секунда, които Перник ще ползва“, добави кметът на Перник.

Станислав Владимиров коментира, че е нормално между два съседни града да има такъв тип връзки.

„Двата града са много тясно свързани икономически, нормално е и ВиК инфраструктурно. Тази връзка ще е реверсивна, защото може да се наложи някога да се подава вода от яз. Студена към Столична община“, обясни градоначалникът.

Пред БНТ кметът на Перник обяви и, че включването ни към ВиК мрежата на столицата няма да доведе до увеличение на цената на водата за перничани.

„Вече се срещнах с новия управител на ВиК- Перник. Имам добра комуникация и с прокуриста на дружеството и се надявам новото ръководство да започне с бързи темпове да започне да решава проблемите и да направи по-добра организация на работата. Много аварии се отстраниха последните месеци. Следващите няколко дни започва и подмяната на подземната ни инфраструктура с цел да се намалят загубите на питейна вода по улиците на Перник“, коментира Станислав Владимиров.

Коментари

коментара