Строителен инженер за водопровода към Перник: А останалите 20 милиона кой ще ги открадне?

Изграждането на проекта за водопровод от София към Перник ще струва 5 милиона лева, останалите 20 милиона кой ще ги открадне?

Това пита строителният инженер Владимир Павлов, който публикува коментар по темата във Фейсбук. Вижте го: 

„Откакто “колегата” Ахмед Доган гушна едни 1.8 милиона хонорар за “Цанков камък”, рядко споменавам, че съм строителен инженер. Но напоследък се наслушах на толкова глупости в тоя отрасъл, че ще добавя малко и от мен…

С приложените две схеми, даже и неспециалисти могат да видят, че водата за Перник, ще дойде през мрежата на София. Няма нищо лошо, да се помогне на перничани. С главоломното разрастване на столицата в последните години едни нови 80 хиляди консуматора, и близо 300-400 литра /сек няма да са такъв проблем в краткосрочен план. Но, да се загледаме в план сметката 25 милиона лева за 13,5 км трасе? Или близо 1850 лева на метър линеен без възстановяване на пътна настилка!

За тези близо 20 години стаж съм изградил стотици километри водопроводи, включително до диаметър 1200мм в едни далечни държави. Остойностявал съм хиляди оферти за участие в търгове и изпълнение на обекти, но такива цени окото ми не е виждало, честно!

Максимума за тези водни количества е до 300-350 лв./м’, материали, фасонни части, труд и изкопни работи. Или 5 милиона лева.

А останалите 20 милиона кой ще ги открадне?“

Автор: Владимир Павлов
Източник: Фейсбук

Прочетете още:

Не е за вярване, че правителството ще оправи водоснабдяването на Перник. По-скоро ще обърка софийското

Коментари

коментара