Премиерът Бойко Борисов събира Фандъкова, Станката и министри за водната криза в Перник

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник. Това съобщиха от правителствена информационна служба.

На разговора ще присъстват още кметовете на София и на Перник – Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Срещата ще се проведе на 18-и януари /събота/ 2020 г. от 9.00 ч. в сградата на Министерския съвет. След нея ще има изявление за медиите, уточняват от институцията.

Както вече писахме, днес новият министър на екологията Емил Димитров – Ревизоро пристигна в Перник, за да се срещне с кмета Станислав Владимиров по повод водната криза.

От срещата в Перник стана ясно, че именно утре ще бъдат обсъдени дългосрочни мерки за решаване на проблема с водата на перничани. Стана ясно и че при досегашния воден режим, водата от язовир „Студена“ ще стигне до април.

Коментари

коментара