Луд скандал забърка във властта забърка новият министър Ревизоро с имената на Кирил Домусчиев и Волен Сидеров

Новоизбраният екоминистър Емил Димитров-Ревизоро разкри шашма на лидера на „Атака“ Волен Сидеров за проваления така наречен закон „Домусчиев“. Припомняме, че след скандал стана ясно, че със законопроект се гласи да се спестят крупни суми на Кирил Домусчиев от Български морски флот.

Тогава Ревизоро влезе в скандала с пълна сила, тъй като единствено неговия подпис беше на документа, внесен в деловодсвото на Народното събрание.

Димитров разказа, че докато е бил в кабинета на Красимир Каракачанов, пристигнал Волен Сидеров с депутата си Александров. Показал законопроекта и заявил, че е одобрен и съгласуван с Цветан Цветанов, по онова време още шеф на парламентарната група на ГЕРБ, както и с Корнелия Нинова.

Аз бях единственият в София и се подписах най-долу, за да може отгоре да се подпишат останалите политически лидери„, разказва Димитров.

ВИЖТЕ:  По време на пандемия: Картата на Европа "позеленя"

Вместо обаче да поднесе за още подписи законопроекта, Волен Сидеров го взел и внесъл единствено с подписа на Димитров.

Веднага щом разбрах оттеглих законопроекта„, припомни Ревизоро.

Припомняме, че през 2018 година, тогава в качеството си на вицепремиер Валери Симеонов алармира, че братя Домусчиеви трябва да платят 58 милиона по концесионния договор, ако тонажът не бъде спазен.

Лидерът на НФСБ заяви тогава, че точно в този момент от „Атака“ внасят предложение за промени в закона за приватизационния контрол.

И това се внася от депутат на Волен Сидеров. Друг депутат от ВМРО внася текст, с който това да важи за действащите в момента приватизационни сделки. Слава Богу, този човек е достоен и си е изтеглил подписа„, заяви тогава Валери Симеонов.

Share Button

Коментари

коментара