Народната певица Ива Давидова стана сурвакар, хоро се вие на хитовата й песен „Перник вода нема“ – ВИДЕО

Народната певица Ива Давидова стана сурвакар от групата на брезнишкото село Гигинци, а сурвакари и гости пяха и танцуваха на хита й „Перник вода нема“.

Това се случи по време на местните сурвакарски празници, които се проведоха на 13 срещу 14 януари.

Певицата е останала с много добри впечатления от обикалянето със сурвакарската група на Гигинци. “Може да нямаме вода, но имаме Сурва! Благодаря за поканата на кмета на с. Гигинци г-жа Цана Сандова да съм част от тази магия!”, сподели Ива Давидова във Фейсбук профила си и показа снимка с Цана Сандова на фона на коледния кът в читалището на брезнишкото село.

За първи път тя взима участие в сурвакарската група на село Гигинци, а и въобще като сурвакар. Преживяването е било голяма тръпка и страхотно веселие за нея, а освен това в групата има много приятели. Това поясни певицата пред сайта Zapadno.com.

Вчера сурвакарите и персонажите от Гигинци запалиха ритуалния огън в селото, след което се отправиха на сурвакарски тур до селата Долна Секирна, Беренде, Чепино и Еловдол. Интересен елемент се е състоял при срещата на групите в Беренде, където сурвакарите са танцували около огъня под звуците на хита “Перник нема вода”, който Ива Давидова издаде наскоро.

Във Фейсбук певицата сподели видеа и снимки от магичната нощ, която е прекарала със сурвакарите. Вижте как сурвакари танцуват на “Перник нема вода” във видеото и фото моменти, които Ива Давидова показа от Сурова:

Коментари

коментара