Вината на Нено Димов – не е спрял водата за „Стомана Индъстри“, щетите са за над 11 милиона лева, ако беше спрял водата за промишлеността, днес в язовир „Студена“ щеше да има 7 милиона куб.м. вода

Нено Димов е арестуван и обвинен заради това, че не е спряна водата за „Стомана Индъстри“ и „Топлофикация Перник“, казаха от прокуратурата на брифинг в 15 часа. 

Нено Димов е обявен за умишлена безстопанственост. Наказанието може да му е от 2 до 8 години затвор.

Въпреки намаляващият приток на нивота на вода в язовир „Студена“, тъй като „ВиК“ Перник коректно е подавал данните, че водата е намалявала, министър Нено Димов не е спрял водата за промишлеността.  Това са най-вече „Стомана Индъстри“ и „Топлофикация Перник“.

Щетата е на стойност 11 милиона лева.

Ако Министър Нено Димов е бил спрял водата за „Стомана Индъстри“ и „Топлофикация Перник“, язовир „Студена“ днес щеше да има над 7 милиона куб. метра вода, казаха от Прокуратурата.

Въпреки, че директорът на „ВиК“ Перник коректно е подавал данни на министъра за намаляване на водата в язовир „Студена“, Нено Димов не е намалил ползването за промишлеността, напротив – през някои от месеците той е увеличил количествата за ползване на вода от промишлените предприятия.

Коментари

коментара