Кметът за „Сурва“ 2020г.: Здравето е над всичко. Точка!

Здравето е над всичко. Точка. Няма какво повече да се коментира дали е могло да се проведе фестивала „Сурва“ 2020 или не, каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред ZaPernik.com.

„Решението за отмяната на фестивала „Сурва“ е много тежко. До последно работех за провеждането му. Запазени са хотели, самолетни билети, подготовка, но здравето на хората е по-важно от всичко. Всяко решение, което е в полза на здравето на хората е правилно„, категоричен е кметът на Перник.

Ние нямаме вода за 70 000 души, как си представяте да посрещнем пет пъти повече гости на фестивала в бедствено положение? Това е абсурд. Крие много рискове за здравето на хората. От Министерството на здравеопазването са категорични ,че не трябва да се провежда фестивала в тези условия. Може ли да си играем със здравето на стотици хиляди души – гражданите на Перник, участници и гости на фестивала?“, каза кметът Владимиров.

Всяко преместване на фестивала извън Перник е удар по „Сурва““, категоричен е кметът Владимиров.

„Нормално е другите градове да привлекат част от групите да дефилират на техни фестивали. Това са групи, които са подготвени за участие през тази година, но „Сурва“ е най-големия, най-обичания, най-чакания фестивал в България и ще видите догодина, че ще бъде най-чаканото събитие“, обеща кметът Владимиров.

„Сурва“ по селата в Перник ще се проведе по график, общината обмисля как да се организира транспорт, така, че повече хора от Перник да имат възможност да се запознаят с автентичната „Сурва“.

Коментари

коментара