Решението да се отмени „Сурва“ 2020 е окончателно!

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е наистина голямо и тежко решението да се отмени празникът „Сурва“, но то е окончателно и е свързано със здравето на хората.

Той потвърди пред БНТ, че решението е окончателно и обясни за риска от епидемия при събирането на много хора в рамките на няколко дни.

Според Владимиров е емоционално решението да се проведе „Сурва“ в София тази година.

„Догодина ние се подготвяме да направим наистина много голяма „Сурва“, да изградим селище и фестивалът да стане още по-голям продукт, който да приема туристи постоянно“, каза градоначалникът.

Той потвърди, че местният бизнес е разочарован от това, че няма да има „Сурва“ тази година.

Относно водният режим, Станислав Владимиров заяви, че Перник ще премине през това изпитание и обясни какви мерки са предприети – ремонти, подмяна на ВиК мрежа, за да може да има различно развитие градът.

На въпрос дали язовир „Студена“ се пълни, той обясни, че той няма как да се пълни. Притокът в момента е около 100 – 120 литра на секунда, а оттокът е ограничен до 300 литра.

„Всички се надяваме да завали повече сняг, защото всички знаят, че основният приток на вода в язовира е снеготопенето“, каза кметът.

Относно това дали има проблеми с лидера на БСП Корнелия Нинова, Станислав Владимиров заяви, че няма и обясни, че е четвърти поколение социалист, но все пак каза, че по тази тема не трябва да се политиканства и покани всеки, който иска да дойде да живее в Перник за една – две седмици.

Коментари

коментара