Кметът на Перник по бтв: Затягането на режима е болезнена, но належаща мярка

Кметът на Перник Станислав Владимиров бе гост тази сутрин в предаване по бтв. Владимиров коментира болезнените мерки, които са взети за водния режим и бедственото положение в града. По думите му крайно належащо е към момента да се премине към тази болезнена за перничани мярка, за да можем да се справим възможно най-безболезнено с кризата. Кметът коментира, че въпреки задължението на ВиК да гарантира в посочените часове достъп на вода до всички краища на общината, се стига до ситуации това да не се случва.

„Да влагаме политика в тази кризисна ситуация не смятам, че е правилно, но да направим дебат за проблемите във ВиК-сектора, е изключително належащо. Не мисля, че БСП се заиграва със страховете на хората. Ролята на опозицията е да постави даден проблем, особено в парламента. Аз се надявам да нямаме лични нападки и лични сблъсъци – да има дебат по същество за това, което не сме свършили назад във времето, защото само глупаците винаги започват отначало. Аз се надявам тази криза да направи така, че ВиК-секторът да бъде доста по-подреден“, коментира кмета на Перник Станислав Владимиров тази сутрин по бтв.

По думите му един от сериозните проблеми на местното ВиК е не само остарялата инфраструктура, но и липсата на квалифицирани кадри, които да работят за разрешаването на проблема.

Цялото интервю ВИЖТЕ ТУК

Коментари

коментара