Румен Петков изригна от Перник: Росица Янакиева няма вина за водната криза, Нено Димов е брутално нагъл, да си ходи!

Росица Янакиева и екипът й нямат никаква вина за водната криза в Перник и заради бруталната си наглост Нено Димов трябва да бъде изхвърлен от кабинета. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в Перник, предаде Агенция „Фокус“.

„Ние ще поискаме от кмета на Перник на базата на Закона за достъп до обществена информация цялата кореспонденция, свързана с водния цикъл, от която ще бъде съвършено ясно, че действията, които е предприела г-жа Янакиева и нейния екип са срещнали одобрителната санкция от страна на управляващия орган. Да е ясно, че в г-жа Янакиева няма никаква вина. Тогава не знам аз познавам лично Нено Димов и съм смаян от бруталната наглост, която той прояви. Той само заради липсата на човечност и почтеност към истината просто трябва да бъде изхвърлен от кабинета вчера. Той трябва да си отиде“, каза още Румен Петков.
Според него това, че Нено Димов е обещал на някого да строи лифтове, не значи че трябва да е за сметка на перничани.

„Април месец язовирът е бил пълен повече от 80 %. Чашата е била почти пълна. В началото на май също. Трябва да е съвършено ясно какви са мерките, довели до това състояние. Отговорността, която е в министъра на регионалното развитие и в министъра на околната средо и водите. Много е важно последващите действия на разследващите органи да не се концентрират само и единствено върху пернишки фактори. Отговорността съвършено основателно посочена от пернишката прокурратура е в министъра на регионалното развитие и министъра на околната среда и водите“, подчерта още лидерът на АБВ.

Според него защо те не са отстранени от длъжност, е въпрос към премиера.
„Да вземе да отстрани тези двама души.

Коментари

коментара