Нинова претърпя фиаско с идването си в Перник! Всички я плюят! Отново е неподготвена! Бойко дава милиони на Перник, тя му иска вот на недоверие

Политическият анализатор Боян Чуков също „захапа“ червената лидерка Корнелия Нинова по повод драмата с водата на Перник и искането от нейна страна на вот на недоверие към правителството. Ето и коментара му по темата, публикуван в Поглед.инфо.

С драмата около водата на Перник имам усещане за нещо Déjà vu в изпълнение на перманентната спасителка на българския народ Нинова. След като лансираната в политиката от седесара Костов отиде в Перник и се срещна с кмета от БСП, вдигна медиен шум до небесата и призова народа на бунт срещу ГЕРБ и лично срещу Борисов… два часа по-късно същият този кмет изправен до премиера му благодари за 120 млн лева отпуснати за решаване на водната криза. Не става въпрос, че медийната стратегия на БСП е хаотична. Това е факт, който не го вижда само сектата на Ниновистите. Нинова за пореден път неподготвена иска вот на недоверие на правителството. Едно си баба знае, едно си бае.

Преди време Нинова вдигна огромен шум около историята с ЧЕЗ. Назначиха даже парламентарна комисия начело с Жельо Бойчев. Пак вот на недоверие, пак ще сваляме правителството. Пак медиен шум до небесата. И изведнъж… всичко стихна мигновенно, като отрязано с нож. След което Жельо Бойчев се „разсърди“ и стана много пасивен за разлика от преди драмата с ЧЕЗ. Защо ли? Той имаше вид на измамен от своите „другари“… другар.

Честността краси човека. Трогателната наивност не го загрозява. Нека през 2020 г. бъдем красиви защото сме честни, но и по-малко наивни! Защото това да си постоянно наивен не те прави грозен, но е признак за не особено умен човек.

Жокер: Нищо не сплотява така политиците от различните цветове, както търговете и задкулисните парични потоци на олигарсите, в които те се „чипуркат“ заедно.

Боян Чуков е съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически съветник и секретар по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години.

Коментари

коментара