Бойко Борисов даде 30 милиона лева на Перник!

Бойко Борисов даде 30 милиона лева за плана на Станката да поднови водопроводната мрежа на Перник. Какъв невероятен подарък за рождения му ден!
Това се случи след решения не кризисния щаб във връзка с проблема с водата в Перник.
„Правителството отпуска още 30 млн. лв. за град Перник и тези средствата още утре ще бъдат разпоредени по сметките на общината“, съобщи Борисов.
„От днес МВР започна проверка на всички ВиК дружества в страната. Икономическа полиция работи за намиране на виновните лица, събрани са много материали, които са докладвани на прокуратурата„, съобщи премиера Бойко Борисов.
Тази вечер кметът на Перник Станислав Владимиров и областния управител Емил Костадинов бяха в министерски съвет, за да получат официално решението на държавата.
В лайф от министрески съвет Бойко Борисов каза, че с тези средства, сумата, отпусната за Перник става около 35 милиона досега. Борисов се пошегува, че това е един добър подарък за рождения ден на кмета Стансилав Владимиров, който днес навърщва 41 години.
„Господин премиер, искам да ви благодаря, че днес, на моят рожден ден направихте един голям подарък на перничани. С днешните 35 милиона и с предстоящия проект, който ще стартира в началото на следващата година – 120 милиона – реално ние ще осигурим чисто нови пречиствателни станции и чисто нови довеждащи водопроводи и цяластна продмяна на водопроводната и канализационна мрежа. Това не е правено от 70 години и вероятно няма да бъде направено и в следващите 60 години. Така, че това е най-големия подарък на перничани, които ще имат достъп до качествена питейна вода. Благодаря, господин Премиер“, каза Станислав Владимиров.

Коментари

коментара