Откриха откраднато софийско „Ауди“ пред блок в кв. Изток. Перничанин с „Голф“ отново рекордьор в промилите алкохол

Краден лек автомобил от столицата е намерен в Перник.

Тази нощ, около 00, 10 ч. е подаден сигнал от столично районно управление на полицията, че е откраднат автомобил „Ауди Q3“. Пернишки полицаи започнали претърсване на района и на паркинг пред жилищен блок в  кв. „Изток“ е открит автомобила. Извършен е оглед и колата е иззета.
Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Четири бързи производства са започнати в Перник.
На 27 декември след обяд, на ул. „Отец Паисий“ в областния град е  проверен лек автомобил „Ауди“, шофиран от 49-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 75 промила в издишани въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

43-годишен перничанин е шофирал автомобил под въздействието на наркотици.
На 27 декември, около 13, 00 ч., служители от Второ РУ проверили лек автомобил „БМВ“ на паркинг на голям магазин в района. На шофьорската седалка бил 43-годишен мъж от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

42-годишен е шофирал автомобила си марка Фолксваген „Голф“ с 2, 47 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е проверен на 29 декември през нощта, около 02, 30 ч., в пернишкия кв. „Кристал“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа.

Отново на 29 декември, малко преди 04, 00 ч., на ул. „Софийско шосе“ е проверен лек автомобил Тойота „Ярис“. При изпробване на шофьора, 25-годишен младеж от гр. Перник за алкохол са отчетени 1, 24 промила. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 ч.
Работата по документиране на случаите продължава.

39-годишен радомирец отива на съд за управление на автомобил с чужди номера.

Престъплението е извършено на 17 септември тази година, когато в гр. Радомир е проверен лек автомобил Опел „Астра“, управляван от 39-годишен местен жител. Полицаите установили, че регистрационните табели на астрата са от друг автомобил. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

коментара