Община Кресна до перничани: Приятел в нужда се познава, вие ни помогнахте в пожара, ние ще ви помогнем сега с 30 палета по 720 литра минерална вода

Община Кресна ще помогнат на Перник като приятел в нужда, обясниха от тяхната община. Те помнят как перничани са им помогнали по време на огромния пожар в Пирин и сега ще върнат жеста.

Ето какво пишат от Община Кресна:

Помните ли големия пожар в Пирин и Националната кампания за подкрепа, която поде тогава кметът, г-н Николай Георгиев? Помощи от всички краища на страната потекоха към Кресна и щетите за хората от бедствието бяха преодолени по-бъзо от очакваното.

Сега е време Кресна да върне жеста и хората в малката община под Пирин да покажат на дело своята солидарност, благородство и признание, задето не ги забравиха, когато и те имаха нужда от подкрепа.

Днес, 27.12.2019 г., в Перник ще пристигне цял ТИР с минерална вода (30 палета по 720 литра), дар от община Кресна, за да имат децата на миньорския град чиста вода за пиене и да не изпитват нужда за нея по празниците. Преди три дни кметът на Перник, г-н Станислав Владимиров и кметът на Кресна, г-н Николай Георгиев са договорили доставката и още в първия работен ден на последната седмица на 2019 г., животворната течност вече е на разположение на пернишките дечица.

Дано Кресна „повлече крак“ и другите български общини не останат безучастни, „слепи и глухи“ за тежкия проблем на тяхната „посестрима“ – община Перник. След нова година общинското ръководство в града вероятно ще излезе със свое решение по казуса, но хората на Кресна вече изпълниха своя човешки дълг и доказаха на практика значението на поговорката „Приятел в нужда се познава“.

Коментари

коментара