Първо в ZaPernik.com! Кметът на Перник ще поиска от държавата да подмени целия водопровод на града като компенсация за перничани

Кметът на Перник Станислав Владимиров ще поиска от държавата да се подмени водопровода на целия град, научи ZaPernik.com.

Ситуацията е много лоша. Нужно е кардинално решение. Ще поискам смяната на водопровода на Перник, на тези улици, които водния цикъл не обхваща. Голяма част от водата на Перник изтича във водопроводните тръби. Перничани страдаме от водния режим, ще поискам от държавата компенсация – да смени водопровода на Перник. Поне като изстрадаме този воден кошмар, да знаем, че град Перник ще има нова водопроводна система и повече няма да се стигне до нов такъв случай“, каза пред ZaPernik.com Станислав Владимиров.

„Говорих принципно с премиера, който каза „Да“, но не сме навлизали в детайли на идеята ми. Днес ще го направим с министрите. Това искам – водопровода на Перник да бъде оправен. Това означава, че ще имаме спиране на водата и ремонтни дейности в целия град, но това е нужно, за да знаем, че имаме качествена и нова водопроводна система“, каза Станислав Владимиров.

Запитан колко би струвало такъв проект, Станислав Владимиров отговори: „Безценен. Това е наложително и задължително. Водопроводната мрежа не е подменяна никога. Това трябва да се направи и точка„, каза кметът на Перник.

Коментари

коментара