Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети настанените пациенти в инфекциозно отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“-гр. Перник

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети настанените пациенти в инфекциозно отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“-гр. Перник, които са приети със симптоми на заразяване с ешерихия коли. Той беше придружен от народния представител д-р Александър Александров, Главен държавен здравен инспектор Доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев и директора на лечебното заведение д-р Митов.

„Пациентите са стабилизирани в добро общо състояние. Направени са им микробиологични изследвания, резултатите от които ще бъдат ясни след два дни. Въобще не можем да говорим за епидемия“, категоричен беше министър Ананиев.Той увери, че наблюдава положението от 24 декември, когато е получил първите сигнали, че има съмнения за зараза.

„Поддържаме непрекъснат контакт с д-р Митов, с Доц. Кунчев, с РЗИ-Перник. Така че получаваме подробна информация за обстановката в Перник“.

„За мен като ръководител на Министерството на здравеопазването е изключително важно в болницата да има осигурено необходимото количество вода, да изпълнява своите функции.В няколко от отделенията има вътрешни резервоари, които осигуряват потребностите на отделенията за извършване на съответните медицински дейности.

Министерството на здравеопазването отпусна 27 хил. лв., необходими, за да се направи ремонт на централния резервоар. Той ще приключи до 5 дни, което означава, че болницата ще бъде осигурена при всякакви условия и екстремни ситуации с необходимото количество и качество вода“, отбеляза министъра на здравеозването.

Министър Ананиев посети пернишкия кв. „Проучване“, където са четирите блока с нарушено качество на водата.“На място в квартала се подменя водопроводната мрежа. Имам уверението на фирмата, която извършва ремонта, че до края на днешния ден ще бъде подменена инсталацията и ще бъде направена проба за качеството на водата в 4-те блока“, отбеляза министър Ананиев.

Коментари

коментара