3 неща, които всеки разумен клиент прави, когато сравнява бързи кредити

Бързите кредити са чудесен начин за финансиране на ремонт на жилището или изплащане на дълг по кредитни карти с висока лихва, но те не винаги са най-достъпният начин за заемане на пари. Няма обезпечение, така че финансовите институции начисляват по-високи лихви, за да се застраховат от загуба. Добър вариант е взимането на кредити до заплата от CreDirect.

Не можете да направите нищо, за да промените лихвите на компанията, но има няколко неща, които можете – и трябва – да направите, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата сделка.

Ето три хода, които правят умните клиенти, когато сравняват офертите за бързи кредити.

  1. Проверете вашия кредитен рейтинг

Това е стъпка, която малко хора предприемат, но това може да е причината за одобрение или отказ, както и за шанс за нисък лихвен процент или висок. Кредитният ви рейтинг е история на вашата финансова отговорност и обикновено е доста точен, но се случват и грешки.

Техническите грешки или кражбите на самоличност могат да навредят на кредитния ви рейтинг и на шанса ви да вземете изгоден кредит. Ако не проверите справката си, може да не разберете, че има грешка и искането ви ще бъде отказано.

Ако забележите грешна информация във вашата кредитна справка, уведомете банката и финансовата институция, свързани с тази грешка. Може да изчакате с кандидатстването за кредит, докато въпросът бъде изяснен.

  1. Сравнете офертите на повече кредитори

Възможно е да се изкушите да кандидатствате за кредит в местната банка или компания, с която сте работили преди удобство. Но ако проверявате само офертите на една компания, нямате референтна рамка, която да ви каже дали получавате или не получавате добра сделка.

По-добре е да подадете заявления към няколко кредитори и след това да сравните това, което ви предлагат, за да видите кой има най-добрите тарифи и такси.

  1. Прочетете ситния шрифт

Бързият кредит може да изглежда на пръв поглед достъпен, но допълнителните такси, заровени във ситния шрифт, могат да ви струват повече, отколкото очаквате. Някои кредитори начисляват такси за кандидатстване, които обикновено са процент от сумата на вашия заем. Обикновено кредиторът ви изважда таксата за произход от общата сума, която заемате, така че в крайна сметка получавате по-малко от очакваното.

Ако възнамерявате да изплатите кредита си предварително, трябва също да проверите за неустойки за предплащане или предварително начислени лихви. Санкциите за предварително плащане са допълнителна такса, обикновено процент от остатъка, който дължите. Това компенсира заемодателя за допълнителните лихви, които бихте платили, ако се придържате към обичайния погасителен план.

Друг начин, по който кредитните компании се опитват да възпрепятстват изплащането на вашия заем предсрочно, е начислената лихва. Тук кредиторът изчислява предварително колко ще дължите като главница и лихви, ако извършите минималните си плащания през целия срок на кредита. Вашите плащания отиват към този общ баланс. 

Начина, по който са направени изчисленията, по-голямата част от лихвата се счита за „платена“ сравнително рано в срока на кредита, така че в крайна сметка плащате лихвата в началото и продължавате с главницата. На практика няма разлика в сумата, ако платите предсрочно или си спазвате срока на договора.

Получаването на добра оферта за бърз кредит изисква някои проучвания и основно разбиране за това как лихвените проценти влияят на общия ви баланс. Това е по-ангажиращ подход, отколкото просто да вземете бърз кредит в позната финансова институция, но това може да ви спести доста грешни пари в дългосрочен план. Нека излизането от рамките на комфорта не е за сметка на личните ви финанси.

Коментари

коментара