Емил Радев: Дебат в ЕС за кризата в Перник може да навреди на България

Водната криза в Перник стигна до Брюксел. Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП, „Демократична България“) внесе в Европейския парламент необходимите подписи за въпрос с устен отговор до ЕК за водната криза в Перник.

Според друг български евродепутат – Емил Радев (ЕНП, ГЕРБ) обаче един европейски дебат по кризата в Перник може да е отрицателен за България.

„Всички ние сме много разтревожени от ситуацията с язовир „Студена“. Един такъв дебат в Европейския парламент, за съжаление, няма да напълни язовира, още повече, че заявката за този дебат ще има отрицателно въздействие и за България, тъй като едва ли не се твърди, че няма ефект от европейските средства, които се предоставят за България. Това ще бъде използвано да бъде атакувана България“, обясни Радев в ефира на БНТ. „По същия начин стана с петицията на автомагистрала „Струма“, която се изкара от нафталина“, добави той.

По думите му, проблемът е, че тази година притокът в язовир „Студена“ е на практика 4 пъти по-малко, отколкото миналата година: „Ако не се правят и ремонти, ако се губи допълнително вода и нямаме европейски средства, нещата стават още по-зле“.

Коментари

коментара