Арда с жестока глоба от БФС

След мача с ЦСКА отборът на Арда Кърджали се сдоби с жестока глоба от БФС. Дисциплинарната комисия на Футболния съюз е определила размер на глобата от 42 300 лв. Основание за това крайно решение са проявите на привържениците на клуба по време на срещата Арда – ЦСКА от четвърт финала за Купата на България. 

Заради расистки скандирания клубът е глобен с 37 500 лв, а 4 800 лв ще плати заради неправомерно използване на бомбички и димки и хвърлени предмети. 

След оповестеното решение на Българския футболен съюз, ръководството на Арда Кърджали оповестиха позицията си за неоправдано високата глоба. От клуба не крият изненадата си от решението на Дисциплинарната комисия на футболния съюз. Според ръководството по време на срещата фенове на  Арда не са скандирали или отправяли обидни, расистки или ксенофобски реплики към никого – нито към членове на ЦСКА, нито към феновете им, а още повече към длъжностни лица. 

От клуба изтъкват, че ако е имало подобни прояви, то те в никакъв случай не са извършени от феновете на кърджалийци. От футболния клуб призовават футболния съюз да се придържа стриктно към утвърдените от УЕФА процедури и норми за констатиране на нарушения и определяне на санкции, особено когато са толкова големи. 

От ръководството на клуба са категорични, че публикувания в официалния сайт на футболния съюз текст не би могъл да играе ролята на решение на Дисциплинарна комисия на спортна федерация. Всички в клуб Арда са отговорни към ангажиментите си не само на терена, но и извън него. Некоректното поведение никога не е било толерирано и няма и да бъде.

От клуба споделят, че ще обжалват решението на комисията. 

След тази инфарктна ситуация, отборът на Арда стартира тренировките си за предстоящата среща с Черно море. Това е последният им мач за тази година. Те ще гостуват във Варна. Въпреки строгото решение на БФС, футболистите на клуба са от отлично настроение и видимо добра форма. Няма как да не са в настроение след като са с отлично представяне в мачовете за Купата на България и от efbet Лига. Срещата на Арда с варненци е на 14 декември. За момента отборът заема 7 място с 27 точки. В тренировките се включиха и Радослав Василев, Дарен Сидоел и Атанас Кръстев.

Стана ясно, че клубът се разделя с Жоао Аморим от Португалия. Към момента той бе резерва в отбора. Според слухове, след срещата във Варна от ръководството на Арда вероятно ще съобщят за раздялата с поне още 3-4 играчи. 

Всички си спомнят, че португалецът Жоао Аморим бе привлечен в състава на клуба в края  на месец юни като полузащитник. Той идва от португалския младежки национален отбор. 

Аморим е изиграл 26 мача във Варзим. Варзим са платили за него 450 000 евро през 2018 г. В Арда португалецът идва като свободен агент. Преди да влезе в състава на Варзим, Жоао Аморим е играл в Порто, Оливейрензе, Бенфика Б и Деспортиво Авес.

Арда прекратява договорните си отношения и с Ивайло Димитров-Косъма. Той е преотстъпен на Етър. Приключва договора и на Али Сисе, който е играч на националния отбор на Сиера Леоне. Логично е клубът да иска да поднови състава си за новата година.

Знаят се 18-те играчи на Черно море за срещата с Арда. В списъка не фигурират  Мирослав Енчев, който е контузен, болният Илиан Илиев-младши и Димитриос Хантакиас, който е наказан. В отбора няма да влязат и Иван Дюлгеров, Аристоте Ндонгала и Лъчезар Йорданов. За сметка на това Васил Панайотов и Цветомир Панов се завръщат след като са изтърпели наказанието си. 

Знае се и кой ще свири на мача. Георги Давидов ще е главен съдия на двубоя. Негови помощници ще са Георги Дойнов, Илиян Капарашев, Петър Костадинов, Георги Виделов.

Коментари

коментара