Г-н Трифонов е доста заможен човек

Г-н Трифонов е доста заможен човек, колкото и да звучи нескромно. Това заяви сценаристът от „Шоуто на Слави“ Филип Станев. Така той отговори на въпрос за финансирането на „Няма такава държава“.

Пред Нова телевизия Филип Станев и колегата му Тошко Йорданов коментираха решението на Софийския градски съд (СГС) за отказ от регистрация на „Няма такава държава“. По думите им в момента не може да се говори за финансиране на партия, защото реално няма партия.

„Какви пари, бе, момиче. Задайте малко по-умен въпрос“, реагира остро Тошко Йорданов на въпрос на Мартина Ганчева. Въпреки раздразнението на госта, водещата на неделния сутрешен блок на Нова телевизия успя да запази добрия тон на разговора.

„Тая партия не е регистрирана, най-вероятно ще имаме членове, които ще плащат членски внос, но ще се финансираме по законовия начин“, каза Йорданов.

По повод отказа от регистрация сценаристите обявиха, че ще обжалват решението.

„Съдът както и всички граждани би трябвало да спазва закона такъв, какъвто е“, коментира Йорданов.

„Според мен се търси под вола теле“, добави Филип Станчев.

Междувременно сценаристите коментираха, че не приемат и критиките, че са учредили формацията си при затворени врати, недопускайки медии.

Коментар за съдбата на „Няма такава държава“ направи и проф. Огнян Герджиков.

„Правосъдието е в основата на държавността и не може да се каже, че решението на съда е безумие. Такъв коментар уронва устоите на държавата. В крайна сметка съдът е този, който решава. В Закона за политическите партии е казано да не се използват символи на държавата. Освен това и името ме смущава“, обясни той пред Нова телевизия.

Коментари

коментара