За първи път откакто коледата съществува, квартал „Тева“ има украса по главната улица, а „Търговска“ грейва като „Шанз Елизе“

На 9 декември от 17:00ч. ще бъдат тържествено запалени коледните светлини в Община Перник, на площад „Кракра Пернишки“. По традиция ще бъде раздадена голяма баница с 1000 парчета с късмети, а кметът на града Станислав Владимиров ще изтегли и прочете късмета на Перник за новата 2020 година.

Танцови състави от ОК „Дворец на културата“, Драматичния театър и Обединения детски комплекс ще се включат в празника на перничани.

Тази година целият град е с обновена коледна украса, благодарение на дарения от спонсори, съобщиха от общинската администрация. С нови светлинки е украсена улица „Търговска“, която ще светне като Шанз Елизе, кръговите кръстовища в града и Кметство Изток.

За първи път откакто Коледата съществува, в пернишкия квартал Тева е украсен основния път със светещи камбанки и снежинки.

От общинската администрация благодарят на всички спонсори, помогнали Перник да засвети по-коледно отвсякога. И канят всички перничани на 9 декември около елхата, да празнуват заедно.

Коментари

коментара