Кога и къде ще светнат коледните дръвчета в Пернишко?

Коледните елхи ще светнат в Пернишка област за радост на перничани. Ето кога:

Първа ще светне днес, 4 декември,  коледната елха на Община Радомир. Светлинките ще бъдат запалени тържествено на площад „Свобода“ точно в 17:00ч.  От общината обещават много забавление, подаръци, огнено шоу и пироефекти.

На 5 декември от 17:00ч. най-голямото кметство в Перник – Кметство Изток пали коледните светлини, а състави от Районния младежки дом ще забавляват кварталци. Всички са поканени на празника.

Коледната елха на Община Трън, която миналата година се оказа една от най-високите в страната, ще засияе  на 6 декември. Програмата ще стартира в 16:30 часа, когато на сцената пред читалището ще се проведе шоу за децата. Водещ на детското шоу ще бъде българската актриса Илиана Балийска, която е водещ и автор на единственият лицензиран конкурс „Мини Мис и Мини Мистър“. В 17:30 часа ще бъдат включени коледните светлини в града, а небето над него ще бъде озарено от заря.

На 9 декември от 17:00ч. ще бъдат тържествено запалени коледните светлини в Община Перник, на площад „Кракра Пернишки“. По традиция ще бъде раздадена голяма баница с 1000 парчета с късмети, а кметът на града Станислав Владимиров ще изтегли и прочете късмета на Перник за новата 2020 година. Танцови състави от ОК „Дворец на културата“, Драматичния театър и Обединения детски комплекс ще се включат в празника на перничани.
Тази година целият град е с обновена коледна украса, благодарение на дарение от спонсори, съобщиха от общинската администрация. С нови слетлинки е украсена улица „Търговска“, която ще светне като Шанз Елизе, кръговите кръстовища в града и Кметство Изток. За първи път откакто Коледата съществува, в пернишкия квратал Тева е украсен със светещи камбанки и снижинки основния път.
От общинската администрация благодарят на всички спонсори, помогнали Перник да засвети по-коледно отвсякога.

На 12 декември грейва елхата и на Община Брезник. На тази дата от 17:30 часа на централния градски площад в Брезник ще се проведе тържествена програма. Участие в нея ще вземат самодейци от съставите към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Специално за включване на светлините на огромната коледна елха на площада ще пристигне от Лапландия Дядо Коледа.

Коментари

коментара