Дни преди Коледа: Пристигнаха първите дарения от капачки в пернишката болница

На 29.11.2019 г.-петък Фондация „П.У.Л.С.“ и „Достъпна градска среда“ реализираха първото дарение с средствата, събрани от капачки за Педиатричното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“. Дарението се състои от неща от най-първа необходимост за персонала и малките пациенти.

В края на май 2019 г. бе поставено метално сърце за пластмасови капачки пред Централна поща-Перник с цел събраните средства, с които да се подкрепят различни благотворителни каузи.

В инициативата се включиха редица граждани, дарители, медицински специалисти, институции и местни политици.

Идеята бе активно подкрепена от г-жа Росица Димитрова и екипа на операционен блок към МБАЛ „Рахила Ангелова“ и сестра Тонева от СБАЛББ, които показаха колко важна е подкрепата на медицинската общност за разрешаването на проблемите в областта.

Зад инициативата застана и бившият Кмет на община Перник- Д-р Вяра Церовска, а настоящият Кмет- г-н Станислав Владимиров подкрепи тази идея от самото начало и с негова помощ беше изработено първото сърце в града. Благодарение на Кмета на община Трън- г-жа Цветислава Цветкова, от месец юли 2019 г. инициативата се разшири и ангажира и гражданите на община Трън.

Екипът на Фондация „П.У.Л.С.“ би желал да изкаже благодарности и на всички граждани, които пуснаха своите капачки в сърцето или ги дариха в офиса на Фондация „П.У.Л.С.“

Кампанията продължава и всички желаещи биха могли да се включат като даряват капачки- така те ще могат да сторят добрини, чрез които да подпомогнат благополучието на всяко дете.

Share Button

Коментари

коментара