Пияната протестърка – певицата София Георгиева духала на три дрегера, отказала кръвна проба на полицаите и после хукнала към столицата

София Георгиева

Както вече zaPernik.com писа, пияната протестърка – певицата София Георгиева, която застана начело на протеста срещу водния режим на Перник, бе спряна от полиция, след като се е качила в колата си употребила алкохол, след края на петъчния протест.

От полицията потвърдиха, че на на 29 ноември, около 20, 15 ч., на ул. „Бучински път“ в пернишкия кв. „Изток“ са я спрели за проверка. Певицата София Георгиева е шофирала лекия си автомобил Хонда „Джаз“.

Певицата София Георгиева е духала на цели три дрегера. Отказала е кръвна проба за химичен анализ на полицаите. Била е задържана за 24 ч. в ареста с полицейска мярка, но пусната преди полунощ.

След първоначалния шок от ареста си, певицата-протестърка решила все пак да дава кръвен тест в болницата, но не пред полицай. От болницата я отрязали, че така не става.

След няколко часа от залавянето й от патрулката и малко след като я пускат от ареста,  София Георгиева тръгва към столицата, където си прави частен тест за алкохол, за който плаща 83 лева.

Предстои да я вкарат в съда, където да докаже колко точно е била пияна, когато е шофирала автомобила си.

Очаквайте подробности!

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА: 

Прибраха певицата София Георгиева в ареста

Още трима пияни шофьори са спрени за проверка през почивните дни: 

С 1, 36 промила алкохол в издишания въздух е шофирал автомобил марка „Мерцедес“ 22-годишен радомирец. Младежът бил проверен на 30 ноември, около 02, 00 ч., на кръстовището на улиците „Р. Даскалов“ и „Оборище“ в гр. Радомир. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Отведен е за разпит в районното управление и след това освободен.

На 01 декември, около 10, 50 ч., на ул. „Кракра“ в областния град бил проверен лек автомобил Фолксваген „Пасат“, шофиран от 36-годишен перничанин. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 95 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Отново на 01 декември през нощта, в центъра на гр. Перник е проверен Фолксваген „Голф“, управляван от 33-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 71 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен.

Работата по документиране на случаите продължава.

Коментари

коментара