Пернишките грации отново на върха! Отрупаха ги с куп медали, журито се чуди: Откъде събрахте толкова талант?!

С куп медали се завърнаха пернишките гимнастички от СКХГ „ Виктория“ от турнира „Зимни принцеси“, провел се в град Велико Търново, съобщиха за Zapernik.com от клуба.

Доволна съм от представянето на гимнастичките ни, сподели треньорката Виктория Велинова. Още от началото на състезателните дни пернишките грации завоюваха във всяка категория и във всяка възраст призовите места.

„Чух много добри отзиви от колежките, които бяха на съдийската маса, че имам един много добър отбор, че много сме напреднали и това е едно голямо браво, не само за медалите , които получиха децата ,но и за това ,че елитни специалисти дадоха висока оценка, че седиш добре на килима и се вижда положения труд“, сподели гордо Велинова.

Къде на шега, къде на истина експертите по художествена гимнастика са питали треньорката Виктория Велинова, която е и съдийка с международно признание, откъде е намерила тези дългокраки и талантливи гимнастички. Отборът е получил само хубави и ласкави отзиви, спортните което показва и професионалната оценка за работата на треньорите на СКХГ “Виктория“.

По думите на Виктория Велинова всички деца са се представили много добре .

“Няма дете от което да съм разочарована. Всички играха достойно, бяха прекрасни. Много съм доволна ,защото завършваме спортната 2019-та година успешно“, казва още треньорката на пернишките грации.

Най-големият успех на клуба е , че децата играят стабилно и дори на Държавното първенство са получили по-големи оценки отколкото на клубните турнири, което е много голям успех.

„Само преди дни взехме участие с голямо удоволствие и в шоу спектакъла „Златните момичета“. Там децата можаха да се докоснат до най-добрите и да видят какво е да играят на голямата сцена. За тях това ще остане един незабравим спомен и един добър опит да могат да се справят със стреса и с напрежението. Справиха се чудесно. Мисля , че стояхме много добре“, сподели още Виктория Велинова и продължи : „На 13-ти декември е последния ангажимент за децата от клуба и за нас. Трябва да покрием спортните нива , за да може да се картотекират децата от 2011-та година нагоре . Следващите две седмици ще наблегнем само на това, защото е важно оттук напред да участваме с пълен капацитет на държавните първенства през следващата година. За покриване на нивата в Перник ще дойдат Мария Гатева, Мария Петрова и Мария Кънчева . Те са големи имена в света на гимнастиката пред които всички имаме респект. Пред тях децата ще трябва да покажат възможностите си и да покрият нивата, каза още Велинова. Според нея клубът е постигнал много от създаването си до днес.“

Припомняме, че малките пернишки грации вече си имат и чисто нова спортна зала в спортен комплек „Дружба“, в която да тренират. За съжаление обаче тя се оказа без отопление и момичетата се греят на духалки.

„За тези години от както се учреди СКХГ “Виктория“ няма как да не съм доволна от постигнатото. Постигнах мечтата си – развиващ се клуб, талантливи деца, високи оценки за работата ни на състезания и Първи международен турнир по художествена гимнастика в родния ми град Перник. Изключително съм доволна, че вече имаме зала, в която да тренираме. Има неща, които трябва да се оправят в залата, но мисля, че ще се намери начин как да се отоплява тя и за нас нещата ще станат още по-прекрасни. Така може да сме конкурентноспособни на другите клубове. Когато нямаш зала, височина и необходимите условия няма как да вървиш напред“ , смята Виктория Велинова.

Художествената гимнастика е доста труден спорт. Художествената гимнастика изисква себеотдаване и много ,много труд .А за вложения труд децата заслужават най-малкото да играят на топло.

Коментари

коментара