Министър Аврамова иска да спре водата на перничани

Само веднъж на ден да има вода в Перник и това да е във времето от 15 до 22 ч., а не както е сега. За това призова от трибуната на Народното събрание  регионалният министър Петя Аврамова. В момента перничани имат вода два пъти дневно.

„С това ще се намалят загубите по мрежата и ще се гарантира строг контрол на разходването ѝ. По този начин се надяваме напролет да има достатъчно вода в яз.“ Студена“, каза тя и подчерта, че въвеждането на режима е бил необходим.

Допълнителни количества вода от Владайския канал ще бъдат насочени към язовир „Студена“, обяви още тя. „Язовир „Студена“ е проектиран като технологичен изравнител. Това означава, че язовирът събира водите от водосборната област“, каза още министърът.

Тя посочи, че язовирът е в списъка на комплексните и значими язовири. „Месечният график се изготвя като се взима предвид актуалната информация“, допълни още Аврамова. „От 12 ноември беше сформиран екип от експерти за извършване на проверка във ВиК – Перник за експлоатацията на язовира и ВЕЦ към него за периода от 1 януари до датата на проверката.

Коментари

коментара