10 факта за секса след 40. Трябва да знаете това…

Мислите ли, че след 40-та година свършва сексът? Току-що сте го започнали! Сексът на четиридесетте години може да бъде фантастичен, просто трябва да работите повече. Но страстта, която отново възпламенявате, може да бъде дори по-силна от всякога.

1. Вложете малко повече усилия

И мъжете, и жените са изправени пред спад в нивата на хормоните си след 40, което може да се отрази на сексуалната възбуда, желанието за секс и удоволствието по време на полов акт. Но има решения. Повече стимулация по време на връзки и фокус върху чувственото удоволствие могат да направят нещата по-добри.

2. Вече можете да се насърчавате

Двойките на четиридесет години могат да имат по-добър секс от всякога. В тези години сте по-мотивирани и уверени в сексуалните си желания. Това може да ви позволи да изследвате различни видове сексуалност. Бъдете креативни, играйте роли, гледайте еротични филми заедно, опитайте тантра …

3. Оргазмът е по-добър

Жените след 40 намират повече удоволствие от секса. Освен че са по-уверени и спокойни, те знаят какво искат. С опит е по-лесно да се достигне до оргазъм и често се казва, че след 40-годишна възраст настъпва втората фаза на сексуалния опит. Изследователите от университета в Индиана откриха, че около 70 процента от жените на 40-те и 50-те години изпитват оргазъм по-често, отколкото тези на 20 години.

4. Мъжете могат да издържат по-дълго

След като навършат 40 години, мъжете могат да забележат, че сексуалният им контакт продължава по-дълго. Няма значение дали годините са отговорни за това или опита им да забавят оргазмите. Това води до по-силно чувство за удовлетвореност и връзка с партньора.

5. Когато понякога те няма

След 40-годишна възраст мъжете са изложени на повишен риск от еректилна дисфункция. Затлъстяването, високото кръвно налягане, бездействието, стресът … могат да доведат до по-трудно поддържане на ерекция. Въпреки това, еректилната дисфункция вече се лекува много успешно и партньорът трябва да бъде включен в терапията. Добрата комуникация, засилената стимулация, използването на сексуални помощни средства ще ви помогне …

6. Ще се случи затишие – и това е наред

Сексуалното желание не винаги ще „гори с един и същи пламък“. Двойките в дългосрочни отношения са склонни да прескачат прелюдията, взаимното съблазняване, интимна атмосфера, изпращане на любовни съобщения…, но страстта също може да се запали след такова затишие не по-малко отколкото при по-младите.

7. Ползвайте лубрикант или естрогенен крем

Можете да обвинявате хормоните, че след 40 години сексуалният контакт понякога е неприятен, дори болезнен. С намаляването на нивата на естрогена, лигавицата става по-тънка, по-малко кръвоносна и по-бавна да реагира на стимулация чрез намокряне. Ползвайте смазка, която съдържа естествени съставки като алое вера и кокосово масло, които няма да влошат pH на вагината. Вашият лекар може да препоръча естрогенов крем, ако нямате противопоказания. Той ще възстанови еластичността на лигавицата и ще позволи по-приятен полов акт.

8. Болести, предавани по полов път

Експертите предупреждават, че честотата на полово предаваните болести се увеличава не само сред хората под 25 години, но и на 40-годишна възраст. Приемът на лекарства, контрацептиви, падащи естрогени водят до разкъсване на лигавицата в интимните зони, което прави инфекцията по-вероятна. Винаги използвайте презерватив с новия си партньор и проверявайте редовно здравословното си състояние.

9. Помислете здравето на сърцето

Не мислим, че сърцето ви ще спре по време на полов акт (въпреки че е възможно), но фактът, че сърдечно-съдовото здраве е от решаващо значение за поддържането на сексуалната функция. Сексът и сърцето си взаимодействат по два начина. Здравото сърце позволява притока на кръв, което пряко влияе върху постигането и поддържането на ерекция. Освен това, ако поддържате здрава сърдечно-съдова система, ще избегнете някои от страничните ефекти на лекарства като антихипертензивни средства, сексуално желание, възбуда и оргазъм. От друга страна, редовният полов акт може да намали наполовина риска от сърдечни заболявания. Редовно означава два пъти седмично.

10. Сексът все още е важен

Обикновено 40-те е времето, когато се фокусирате отново върху връзката си, ставате по-силни и имате повече време да прекарате с партньора си. Това е време, което можете да използвате, за да подправите сексуалния си живот. Според проучване, публикувано в JAMA Internal Medicine, 85 процента от жените над 40 години казват, че сексът все още е много горе в списъка с приоритети.

Коментари

коментара