Перничанин на съд заради 13 000 къса нелегални цигари

Жител на Перник се изправя пред съда заради нелегални цигари. При доказване на вината му го заплашва лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на разпространяваните акцизни стоки. 

На 24 септември тази година, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник проверили частен дом в брезнишкото с. Садовик.

В имота, собственост на 75-годишен мъж с постоянен адрес гр. Перник са открити и иззети близо 13 хиляди къса нелегални цигари.

След започналото разследване и проведените действия по него е привлечен като обвиняем възрастния мъж по чл. 234, ал. 1 от НК.

При доказване на вината му го заплашва лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на разпространяваните акцизни стоки.

Кражба на ток е установена в Земенско.
Вчера, служители от РУ – Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили частен дом в земенското с. Пещера. В имота, собственост на 58-годишна столичанка било констатирано неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Ако не сте прочели как перничанин потроши жена си – вижте тук.

Не изпускайте далаверата с черния петък в Перник от тук.

Коментари

коментара