Пернишки крими герой краде…. ножчета за бръснене

Снимка: Илюстративна

Криминално проявен е задържан и привлечен като обвиняем за опит за кражба.

На 16 ноември, в полицията бил подаден сигнал от охраната на голям магазин в центъра на областния град, че мъж се опитал да открадне стоки от обекта. След касова зона бил задържан 31-годишен от с. Кралев дол, който направил опит да открадне стоки за близо 600 лева – основно кутии с ножчета за бръснене. Задържан е от полицията за срок от 24 ч. и е привлечен като обвиняем. На криминално проявения и осъждан ще бъде поискан постоянен арест.

Работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

И още от полицията в Перник….

27-годишен ще бъде съден за притежаване на наркотични вещества.
На 18 септември тази година, в пернишкия кв. „Хумни дол“ бил проверен 27-годишен местен жител. Полицаите намерили и иззели от него канабис с тегло малко под един грам. Младежът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и работата продължава съвместно с прокуратурата в областния град.

Перничанин застава пред съда за управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества.
На 08 ноември, в гр. Перник бил проверен Форд „Фиеста“, шофиран от 30-годишен жител на пернишкото с. Драгичево. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Две бързи производства са започнати в Перник.
С рекордните 3, 88 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобил жител на пернишкото с. Дивотино.
На 15 ноември, около 16, 00 ч., на кръстовището на улиците „Отец Паисий“ и „Васил Левски“ в гр. Перник бил проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 45-годишен от с. Дивотино. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 3, 88 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

33-годишен перничанин е шофирал автомобил под въздействието на наркотици.
Колата марка „Хонда“ била проверена на 15 ноември, на първокласен път София – Кюстендил, в района на пернишкия клон „Мир“. При изпробване на 33-годишеният шофьор от областния град с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Бил е задържан за 24 ч. с полицейска заповед и работата по документиране на случая продължава.

Коментари

коментара