Как да избираме подарък за мъже?

Много дами се притесняват, когато трябва да търсят подходящ подарък за мъже. Истината е, че искате да подарите нещо, което ще му покаже, че се грижите за него и се притеснявате да му дадете нещо, което няма да му хареса. Още по-лошото е, ако се притеснявате да му подарите нещо, което да го кара да мисли, че се интересувате от него. Ето как да избягвате недоразуменията при избор на подарък.

  1. Вземете му нещо, което се грижи за неговите интереси. 

Тъй като този човек вероятно е най-добрият ви приятел, трябва да имате добра представа за неговите хобита и интереси. Да дадеш на приятеля си нещо, което отразява тези интереси или, още по-добре, нещо, което му помага да практикува хобито си, почти винаги е сигурен залог. Тези видове подаръци обикновено ще бъдат приети много топло – вие давате нещо, което той харесва и всъщност ще използва, като същевременно му показвате, че сте вложили някаква мисъл в подаръка.

Ако не сте сигурни какво обича да прави вашият приятел, бързата из къщата или апартамента му трябва да ви подскаже. Просто погледнете какво лежи наоколо и какво има по стените му. 

  1. Изберете нещо, което ще ви се стори забавно или смешно. 

Ако се притеснявате от умението си да изберете подарък, който приятелят ви ще хареса, насочете се към нещо, което той ще намери за забавно или смешно. Може да искате да изиграете някаква шега, която двамата споделяте, или просто да потърсите нещо забавно в по-общ смисъл. Последното е малко по-безлично, но и малко по-малко вероятно да създаде погрешно впечатление, така че използвайте преценката си. По-долу са само няколко идеи, за да започнете:

  • Комедийни филми 
  • Тениски със забавни лозунги, странни ботуши, игри с дървени дъски и т.н.
  • Шеговити подаръци – неща, които знаете, че той мрази (като фланелка на съперника на любимия си спортен екип), неща, които са забавни и в разрез с всякаква мода (като грозни слънчеви очила от 70-те), странни неща  като чувал с картофи и т.н.
  • Нещо хитро, което подхожда на името му – например, ако той е кръстен Брайън, може да помислите за филмов плакат „Животът на Брайън “.
  1. Вземете му нещо функционално. 

Един сигурен начин да зарадвате приятеля си, докато се ориентира добре от неудобни недоразумения, е да му предоставите нещо, което е чисто функционално – тоест нещо, което е полезно за него, но не непременно много „топло“ или интимно. Например, ако този приятел прекарва много време във вдигане на тежести във фитнеса, може да помислите да му вземете чифт ръкавици за вдигане на тежести без пръсти, някои фитнес шорти или дори няколко тежести за дома му. Тези видове подаръци показват, че обръщате внимание на това, което вашият приятел обича да прави, но обикновено са много нискорискови, защото няма вероятност да го обидят или да ви се сторят прекалено обвързващи.

Потенциалният проблем с тези видове подаръци, разбира се, е, че понякога те могат да се натъкнат на неразбиране. Даването на обикновен, функционален подарък на някой, когото се познавате през целия си живот, може да доведе до нараняване на чувствата, ако вашият приятел е чувствителен към подобни неща, така че бъдете наясно с тази възможност.

Също така ще искате да имате предвид, че определени функционални подаръци могат да изпращат неволно груби съобщения. Например, докато абонамент за списание за здравословна храна може да бъде полезен, той може да изпрати неприятно съобщение,  че получателя трябва да отслабне.

  1. Вземете му „мъжествен“ подарък. 

Да подарите на приятел нещо, което да се харесва на чувството му за мъжественост или на образа му като джентълмен, обикновено е доста безопасен избор. Неща като джобни ножове, часовници, аксесоари за шофиране и т.н., са запомнящи се подаръци и са подходящи както за повечето млади, така и за възрастни. Ето още идеи:

  • Връзки
  • Инструменти
  • Катарами
  • Аксесоари за бръснене
  • Портфейли – много момчета изкарват дълго време без да си купуват нов портфейл, така че този подарък вероятно ще бъде особено ценен.

Коментари

коментара