40 ГОДИНИ СТИГАТ! Гинекологичното отделение на Перник се нуждае от спешен ремонт

Гинекологичното  отделение на пернишката Многопрофилна болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ е в тежко състояние и се нуждае от основен ремонт, като за това са необходими между 250 000 – 300 000лв. Ето защо пернишки майки Катрин и Венеция за пореден път поддеха благотворителна кампания не само за пернишкото отделение, но и в полза на всяко едно пернишко дете.

Напукан под, изтърбушени легла и излющени стени.

„Условията са потресаващи. Всичко е в петна, има паднали плочки, скъсани тапицерии, стари кревати, разбити шкафчета, кабели навсякъде”, обяснява пред Нова телевизия  инициаторът на кампанията Венеция Данаилова.

В тази обстановка е проплакало и нейното бебе.

„Лекарите спасиха моя живот и ми дадоха възможност да прегърна детето си”, споделя Венеция.

Благодарността към екипа е и причината заедно със своя приятелка да организират благотворителна кампания, за да се направи основен ремонт на отделението.

„Това не е първата кампания, в която участваме. Първата беше за даряването на два изключително нужни  апарата, които са за предродилна зала, след това дарихме ЕКГ апарат, дарихме пералня и сушилня за неонатология”, разказва Катрин Богданова.

Ремонт в стаите не е правен над 40 години.

„Проблемът е сериозен, защото не е правен отдавна ремонт и въпреки че се поддържа изискуемата стерилност и чистота, все пак условията трябва да са малко по-комфортни за пациентите”, признава д-р Ивайло Лазов, завеждащ отделението.

А условията създават пречки и за лекарите, които за последните 2 месеца са намалели с 3-ма..

„Това, което искаме да направим, е да привлечем млади хора в отделението”, обясни д-р Лазов.

Ивайло Лазов подчерта и голямата си благодарност към младите майки, които помагат на отделението и че това не е първата им благотворителна инициатива.

Необходимата сума за ремонт е между 250 000 и 300 000 лева, като за събирането на средствата ще се организира и голям Коледен концерт в Перник.

А това горе е паник бутон – облепен с изолирбан, но все пак работещ.

Share Button

Коментари

коментара