Мартин избягал през банята на затвора, наел такси за 54 лв.

Избягалият от Смолян затворник Мартин Шакънски е платил по 45 стотинки за „километър свобода“. Около 54 лева е излязъл курсът на 18-годишния беглец с такси до родното му село Калояново, съобщава 24smolian.com, позовавайки се на отлично осведомени източници.

Мартин Шахънски е изминал с такси над 120 километра от Смолян до пловдивското село, където бе задържан и върнат в затвора. 18-годишният бе арестуван в резултат на проведените оперативно издирвателни мероприятия, съвместно с криминалисти от ОДМВР-Пловдив.

След бягството си в нощта на 21-ви срещу 22 октомври, младият мъж наел таксиметров автомобил. Спазарил се за цена на курса от 54 лева.

Жители на Хисар и Калояново пропищели от Мартин Пенчев Шахънски. Въпреки крехките си 18 години, той има богато криминално минало. Преди да го вкарат с присъда в смолянския затвор, той е извършвал кражби и грабежи, влизал е по къщите, за да обира хора, дебнел е жени, бутал ги е на земята и ги е ограбвал.

Извършвал е и други престъпления. Присъдата, която излежава, е с обединени дела. Шахънски изтърпявал присъда от 2 години и 9 месеца за кражба. Младият мъж избягал от банята на затвора. Той срязал мрежата на прозореца и след това прескочил оградата на двора, посочиха от прокуратурата в Смолян.

6 месеца „бонус“ получи към присъдата си Мартин Шахънски за бягството. Той сключи споразумение с прокуратурата, като наказанието ще бъде добавено към изтърпяването на последната му присъда от 2 години и девет месеца.

Коментари

коментара