Сръбският Лесковац измести Банско с 1/3 по-ниски цени за 8 декември

Досегашният №1 за празнуване на 8 декември Банско е изместен от градчето в Югоизточна Сърбия Лесковац. Съседната страна примамва наши студенти за 8 декември с примамливи оферти. Предложенията са с една трета или около 100 лв. по-ниски от офертите за зимните курортите в България, показва проучване на „Монитор“.

Студентите с охота отделят по 200-300 лв., за да отбележат своя празник. За поредна година празненствата ще продължат 2 дни, а хотелите по зимните ни курорти вече са наполовина заети. Изненадите идват от сръбска страна. От турагенциите коментират, че за пръв път пускат оферти за Сърбия, но те вече се радват на голям интерес от страна на студентите. Лесковац – домът на сръбската скара, очарова бъдещите наши висшисти с обещания за жива музика и алкохол на корем. Офертите са на цени между 120-199 лв., като са включени транспорт с лицензиран автобус и 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в градчето. Удоволствието се допълва от посещение на Ниш и Пирот с екскурзовод, което също е включено в цената.

Въпреки изкушаващите оферти от съседни страни, някои ентусиасти са решили да последват традицията и да посрещнат сребърната годишнина (виж карето) на Студентския празник по българските зимни курорти. Подобно на всяка друга година през тази също има много подвеждащи оферти и уловки.

Цените в Банско варират от 79 до 159 лв. за 2 нощувки със закуски и празнична вечеря в предложенията на една от най-често използваните туристическите агенции. Ситният шрифт обаче гласи, че тази цена е на човек, настанен в стая за трима или четирима. За да бъдат в двойна стая, студентите трябва да заплатят отгоре 10-30 лв. (в зависимост от хотела), а празненствата в ресторантите на хотелите приключват до 00:30. Друго неудобство пред празнуващите е транспортът до ски курорта, тъй като той също не е включен в цената. Агенциите оферират за 25 лв. двупосочен билет от София до Банско. Предложения за любителите на силните усещания също могат да бъдат открити – 7 часа пътуване с влак на цени от 11-14 лв.

Въпреки това една трета от местата в хотелите вече са заети, а резервации за клубовете в града също не липсват. Срещу 45-50 лв. се предлагат и гривни, които осигуряват безплатен вход в заведенията с изпълнители, а на някои места и отстъпка за бутилки алкохол.

Пампорово ще зарадва своите гости с пакетни оферти за транспорт, нощувки и полупансион. Настаняването в двойна стая при двама е 98 лв. За четирима в едноспален апартамент цената може да падне до 85 лв. на човек, става ясно от оферти на туристическа агенция. В този курорт предлагат и отстъпка за предприемчиви студенти. За доведена компания от над 25 души за организатора цената пада с 50%, а при група от над 50 студенти нощувката е безплатна. Самото празненство се провежда в ресторантите на хотелите или в близки механи, изхранването е на блок маса, а по време на вечерите има включени 50 мл български алкохол.

Освен със своите забележителности най-близкият курорт до столицата Боровец очарова и със своите пакетни цени за нощувки. В тях обаче отново не е осигурен транспорт и бъдещите висшисти ще трябва да разчитат на лични автомобили или на междуградски рейсове. Първият вариант ще им излезе доста солен, тъй като 10 от 11 паркинга в Боровец са платени.

Тази година спа курортите и Черноморието не се радват на голям интерес покрай празника – оферти за тях почти не се срещат.

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на "За Перник" в Telegram.
Share Button

Коментари

коментара