На новия кмет на Перник му върви ПО ВОДА!

Още невлязал реално в управлението на Община Перник, новият кмет Станислав Владимиров се радва не само на народната любов, големите надежди на перничани за ускорено развитие на града им, но и на благословията, в този труден момент на прага на водна криза, да започнат чести дъждове. 

Едно от най-големите предизвикателства, пред които са изправени жителите на Перник е пресъхването на основният им водоизточник – Язовир „Студена“. Още с първата си пресконферанция, новият кмет Станката обяви: Минаваме на воден режим, колкото по-отрано, толкова по-добре за всички.

Осъзнавайки сериозността на водната криза, перничани приеха със спокойствие новите рестрикции, а някои дори го удариха на хумор.

Парадоксът е, че точно в деня, в който бе обявено, че Перник минава на воден режим, заваля дъжд. Някои от хората сметнаха това за добра поличба, други за „ускорено развитие“, а трети, че на новия кмет ще му „върви като по вода“.

В социалните групи на града темата за водата е номер едно. Фейсбук е залят от молитви за дъжд, песни за дъжд, лафове за дъжд и вицове за дъжд, видеоклипове за дъжд. Това са най-четените статии на сайта ни.

В хумореските се включи и кандидата за кмет на град Батановци Ивайло Иванов, който „се чувства благословен“:

Шапка Ви свалям ! Това се казва ускорено развитие !
Казаха :
Язовира е празен . Трябва дъжд ! И ето …
Чудо !!!
Това и Бойко не го може .

А най-новите вицове по темата са:
„И като поседна Господ Бог вечерта да види новините, чу за водния режим в Перник и рече: Абе, как на мойте хора режим, бе?!
И пусна дъжд.“
„Оказва се , че наградата за транспорт на Церовска била за успешното транспортиране на водата извън язовир Студена !“
Ходете да източите язовира, че нещо много почна да вали.
Оставяйки шегата на страна обаче, Перник се пита КОЙ ще поеме отговорността и вината за очевидно престъпното пресушаване на язовир „Студена“. Нали не си мислите, че ще ви повярваме, че единствената причина за това е лятната суша?

Коментари

коментара