Станислав Владимиров: За четири години проблемите на Перник не само не бяха решени, но и се задълбочават

Станислав Владимиров - Станката плакат

За четири години проблемите на Перник не само не бяха решени, но и се задълбочават. Нерешени стоят въпроси, свързани с всички сфери на живота на перничани – инфраструктура, развитие на икономиката, здравеопазване, местни данъци и такси, проблемите в детските ясли и градини, липсата на паркове и детски площадки и десетки други.

Първото нещо, с което ще започна мандата си, ако получа доверието на перничани, е решаването на проблемите, заради които бизнесът заобикаля Перник – липсата на инфраструктура до индустриалната зона, липсата на преференции за отговорния бизнес като намаляване на такса смет, данъчни преференции, както и мудна местна администрация.

Абсурдно е да нямаме път, газопреносна система и водопровод до индустриалната зона и да я продаваме на инвеститорите на неконкурентна цена от общините Божурище и Елин Пелин, които имат чудесни и достъпни зони за бизнес. Само ако развием бизнеса в общината, ще можем бързо да решаваме проблемите на перничани, защото тогава ще имаме повече ресурси за това. Разбира се, много важно е и правилното разпределяне на общинския бюджет, за което с моите колеги ще се погрижим.

Друг огромен проблем на Перник, който трябва да започнем да решаваме бързо, е изграждането на водния цикъл. Не може в ХХI век цели села и квартали да нямат канализация. Парите вече ги има, трябва само да започнем да работим.

Здравеопазването е сред сферите с огромни проблеми в Перник. Условията в някои от отделенията на единствената многопрофилна болница в областта МБАЛ “Рахила Ангелова” не са никак добри.

Заради бездействието на общинското ръководство през изминалия мандат се стигна до абсурдната ситуация заради дълг НАП да прави публична продан на една общинска болница за долекуване и рехабилитация. За съжаление, при този случай нито имаше адекватна реакция от ръководството на профилакториума, нито от страна на общината и общинския съвет, които запазиха пълно мълчание. Тогава получих информация, че те са знаели 10-ина дни преди обявяването на търга, но не са реагирали по адекватен начин. Вместо да тръгнат веднага към решение, те започнаха да се оправдават, да търсят вини в минали периоди. Подобен тип болници наистина имат ограничен достъп до огромния ресурс на здравната каса, профилакториумът от години е в хроничен финансов недоимък Във времето община Перник по един или друг механизъм се е опитвала да кърпи огромните финансови дупки, но в момента това не се случва. Ако аз и моите колеги не бяхме реагирали със спешни стъпки, Профилакториумът щеше да бъде изтъргуван.

Перник като град, близо до столицата, може да привлича и туристи, но сега това става основно в три дни през годината по време на международния фестивал “Сурва”. Затова ще започнем конкретни стъпки, заедно със съседните общини за развитие на туризма в общината, защото имаме уникални забележителности, които трябва да покажем пред хората – подземния минен музей, храм-кладенеца на с. Гърло, Ждрелото на река Ерма, Земенски манастир, както и много други.

Ще започнем с изграждането на нови паркове, велоалеи до всеки квартал, нови зони за отдих около река Струма и много други, за да се чувстват перничани комфортно в града си.

„Старах се кампанията да бъде позитивна. Не си позволих нападки към опонентите, както и фалшиви новини от сорта: че ще уволня цялата администрация и ще пратя футболния отбор „Миньор“ в „А“ окръжна група, както твърдяха опонентите ми.

Поисках в националните медии да се състои дебат за бъдещето на Перник, но за съжаление той не се случи“, каза кандидат-кмета Станислав Владимиров.

„Благодаря на всички перничани, които са гласували за мен на първи тур – те са от целия спектър на политическото пространство, както отляво, така отдясно. Винаги съм заявявал, че ще бъде кмет на всички перничани, няма да ги деля по политически украски. В неделя няма да разчитам на корпоративен и контролиран вот, а на всички перничани. Искам да имам ангажимент само към хората“, каза Владимиров.

Коментари

коментара