Волен Сидеров: ГЕРБ са ми длъжници

Âîëåí Ñèäåðîâ

Ръководството на ГЕРБ дължи обяснение защо не изказа позиция за това, че беше направена неправомерна промяна в ръководството на ПГ на Обединени патриоти и АТАКА беше изключена. Нещо, което беше направено от ВМРО и НФСБ със съучастието на ГЕРБ. Това каза пред БНР лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

„Имаме споразумение между трите партии и ГЕРБ. Не може да не ги интересува Борисов и ръководството на ГЕРБ как така единият лидер бива неправомерно отстранен от ПГ и дали това няма да се отрази на общото управление, защото четирима души сме сложили подписи. Това не е вътрешна работа на ОП. Това е работа на цялото управление”, уточни Сидеров.

По думите му е много подозрителна позицията на мълчаливо съгласие на ГЕРБ, която означава съгласие за политическата разправа с АТАКА от инструментите ВМРО и НФСБ. „Това стана, след като заявих ясно, че съм против сделката за самолетите и това да се дават 2 млрд. лв. предварително. Това никъде по света не се е случвало.

Цялата операция беше движена от силовия вицепремиер Каракачанов, с което той се сложи пред американците, за да бъде посочен като легитимната патриотична организация”, коментира лидерът на АТАКА.

На въпрос – дали АТАКА остава в управлението, Сидеров върна въпроса, като попита – в кое управление. И уточни, че партията му беше изхвърлена от ПГ и парламентарното мнозинство, както и всички заемани от депутатите позиции в комисии и делегации.

„Всичко това се наблюдаваше с мълчаливо съгласие. ГЕРБ можеха да спрат действията и да проверят как стоят нещата и дали ВМРО и НФСБ са прави в озлоблението си към АТАКА.

Те не казаха нищо. Може би от някое чуждо посолство са им казали – стига с тази АТАКА, да я натикаме в ъгъла. На практика те ни извадиха от управлението”, акцентира партийният лидер и уточни, че вече никой от малката или голямата коалиция не го търси. Сидеров коментира излизането си от парламента и припомни, че го е направил, за да спази думата си към избирателите и да не мами хората.

На въпрос – дали така не губи националното си значение, той отговори: „Аз не мога да загубя националното си значение, защото съм оставил след себе си идеология – 15 години политическа дейност и преди това публицистика.

Всичко това не може да се зачеркне както им се иска на някои мои колеги във вече „разединени патриоти”. Не става така, по този детски начин.”

Коментари

коментара