За всички, които още не са разбрали: Шофьорите в кръговото „Хумни дол“ са с предимство!

Снимка: Явор Митев, Фейсбук

От няколко седмици в Перник има промяна на кръговото движене при кв. Хумни дол. Знак „път с предимство“ регулира движението в кръговото, а идващите автомобили по ул.“Софийско шосе“ посока София вече са БЕЗ предимство. Това указва пресен знак „път без предимство“. 

Промените обаче насмитат все още шофьорите, които са свикнали със старите правила, не виждат новопоставените знаци и създават опасност за катастрофи.

„Хубаво е да обърнете внимание, че кръговото Софийско шосе – Калкас-Пашов и т.н. вече е с път с предимство за тези в кръговото, а не за тези от Софийско!!!“, предупреждава Явор Митев във фейсбук групата I see you КАТ Перник.

„Никой не гледа знаците,онзи ден една щеше да ме удари от софийско пък и ме напсува нагло. Имаше и такъв случай един чака в кръговото аз спрях от софийско и му показах знака и той се засмя“, споделя Милена.
„Един ГоУф 4 щеше да се вреже в мен с около 80км/ч. Та ги разбирам шофьорите които почти спират да се огледат въпреки че вече са с ПРЕДИМСТВО..“, пише Калин.
„Два пъти прелетях от там, въпреки, че знам, че вече съм без предимство. Просто до такава степен съм свикнал, че съм на автопилот. Докато свикнем там ЩЕ има катастрофи точно поради тази причина“, признава Калоян.
Перничани отчитат, че навика в такива ситуации може да се окаже опасен. Все пак са на мнение, че е било крайно време и това кръгово да стане нормално като всички останали.
Единственното кръгово в Европа което беше по този начин и беше пълен абсурд, адмирации за промяната„, казва Мирослав.

Коментари

коментара