РАДОМИР: Какво направихме в областта на спорта за два управленски мандата

Кандидатът за следващ кметски мандат в Община Радомир Пламен Алексиев се отчита за свършеното до момента пред читателите на zaPernik.com: 

Представяме на Вашето внимание постигнатото в областта на спорта за два управленски мандата на моя екип. 

Поглеждайки назад във времето, през 2009 г. общата бюджетна субсидия от общината за спортни дейности е в размер на незначителните 25 150 лв. Само за 10 години, сумата се умножава десетократно, като през 2019 г. достига до 225 525 лв. 

По отношение на финансирането на местната гордост – футболния отбор на “Струмска слава”, цифрите говорят сами по себе си. През 2010 г., преди нашият екип да поеме управлението на общината, сумата е била в размер на 16 500 лв. В момента тя достига до 204 400 лв. За тенис клуба в града субсидията също е увеличена над 5 пъти. За селските футболни отбори издръжката е скочила от 400 на 2500 лв. 

За шахматен клуб Дрен издръжката също е нарастнала около 5 пъти за няколко години.

През тези два мандата сме се погрижили и за поддръжката и подобряването на състоянието на материалната спортна база. Така например, през 2014 г. сме ремонтирали ВиК инсталацията на тенис кортовете в гр. Радомир. През 2015 – 2016 г. беше ремонтирана сградата на Градския стадион, като там бе поставено и мобилно спортно съоръжение, предназначено за футбол на закрито. 

 През 2017 – 2018 г. бе изграден и открит спортният център в кв. “Арката”, в който местните жители могат да практуват множество спортове, сред които бокс, борба, тенис на маса, силов трибой, народни танци. Съоръжението разполага и с модерна фитнес зала и съблекални.

През 2019 г. беше извършен ремонт на стадиона, който обхвана съблекалните, оградата, а седалките в северния му край бяха напълно обновени. В момента се изгражда и поливната система на стадиона. Не сме подминали и стадионите в селата Дрен, Друган и Долна Диканя, където също извършихме цялостен ремонт на съблекалните, като за първа година тези отбори получиха пълна спортна екипировка и футболни топки. 

“Изключително съм доволен от постигнатите резултати в областта на спорта в последните четири години. Надявам се скоро да говорим с такова удовлетворение и за възраждането на волейбола в нашия град. Едно от нещата, с които съм убеден, че можем да зарадваме привържениците на волейбола в нашия град, е изграждането на игрище за плажен волейбол в Градския парк. Надявам се това да стане факт догодина, заедно с площадка за фитнес на открито, която също предстои да бъде поставена през пролетта на следващата година”, бяха думите на Антонио Антонов, Председател на Постоянната комисия, занимаваща се с младежки дейности и спорт към Общински съвет – Радомир, който отново е кандидат за общински съветник от МК “ГЕРБ-СДС”.

Всички тези резултати ясно показват, че спортът в общината е наш приоритет, а ние държим да се грижим за физическото здраве и развитие на подрастващите.  

Коментари

коментара