Осъдените за подкуп Десислава Иванчева и Петрова решиха да гласуват за Мая Манолова

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова обявиха, че на втория тур в неделя ще подкрепят Мая Манолова в борбата на кюстендилската софиянка да стане кмет на столицата. Двете са осъдени за подкуп и смятат, че червената пишмат адвокатка е техният човек.

„Това беше трудно решение, но ние смятаме, че липсата на позиция е равно на безотговорност. Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите, изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата“, изтъкват в позицията си Иванчева и Петрова, които бяха осъдени на първа инстанция за взимане на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

Корумпираните жени се заричат да следят за изпълнението на поетите ангажименти и щели да бъдат гражданската съвест за промяната, която носела адвокатката на Братя Галеви и пламенна защитничка на правителството на Пламен Орешарски.

„И ако не изпълни поетите ангажименти – ще продължим да правим това, което можем – ще осветляваме порочните практики и ще поведем протестите отново“, предупреждават назидателно Иванчева и Петрова червеното острие.

На първия тур Десислава Иванчева, която беше кандидат за кмет на столична община, получи внушителните 3627 гласа или 0,81%. Биляна Петрова пък беше кандидат кмет на „Младост“, но получи горе-долу същите гласове – 3063, което прави 8,27%.

Коментари

коментара