Българин открадна 19 000 билета от „Национална лотария“

Пред Плевенския съд застава за кражба рецидивист-рекордьор на лотарийни билети в особено големи размери. Разследването приключи Окръжната прокуратура и държавното обвинение вече внесе обвинителния акт в съда, съобщиха от храма на Темида.

Обвинението е за това, че на 17 януари т.г. в Плевен, при условията на опасен рецидив, мъжът разрушил прегради, използвал техническо средство и взел билети на „Националната лотария“ – 742 броя, с изплатена печалба и 18 282 броя с неизползвани билети. Вещите са на обща стойност 91 614 лева. Кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления. След като е освободен от затвора на 11 октомври миналата година, решил да извърши кражба на лотарийни билети. Направил проучвания и се опитал да привлече свой познат за съучастник, но той му отказал.

Тогава решил сам да действа и на 17 януари след полунощ отишъл до набелязан офис, отрязал метална решетка и успял да влезе в помещението, да облепи датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал пристигането на служителите на СОТ, които не забелязали нищо. След като си тръгнали обвиняемият извършил кражбата. В края на януари започнал да проверява и осребрява печалбата от отнетите билети.

За да не предизвика подозрение, помолил свой познат да прави това, след което да му дава печалбата. Сред печелившите билети бил и такъв за сума от 5000 лв., като крадецът помолил познатия си да се яви в телевизионно предаване за получаване на сумата.

През март т.г. обвиняемият отново се свързал със своя познат и му предал още билети като поискал да ги осребрява само в определени бензиностанции, тъй като билетите били изтъркани и печалбата за тях вече била получена. Същият месец в София, на бензиностанция, познатият на рецидивиста бил задържан от полицейски служители за това, че осребрявал билети, чиято печалба, вече е била изплатена. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

коментара