Изненадаха радомирци за Деня на града с голям светещ надпис и скрита символика

Дизайнерът Иво Чифлички сътвори невероятна изненада за радомирци по повод Деня на град Радомир, който се чества днeс. Чифлички е направил голяма светеща табела “ Радомир“, с интересен шрифт на кирилица и закодирана символика.

Инициативата за надписа е на досегашния кмет и настоящ кандидат-кмет на Радомир Пламен Алексиев. “Това е жест на признателност към жителите на този красив и древен град, в който е минал целият ми съзнателен живот”, сподели Алексиев.

Буквите ще красят централната градска част пред сградата на общината и ще светят в бяло нощем. Надписът е издържан в старинен стил, като буквата “М” наподобява формата на арката, която е построена през 1879 г. в чест на посещението на Александър Батенберг в града и се е в превърнала в традиционен символ на града. 

Моето творение за добрия стар Радомир – градът на арките (както е видимо в символиката на титула). Честит празник“, написа синът на Танани Чифлички на страницата си в социалната мрежа след официланото откриване на съоръжението вчера.

Фамилията Чифлички няма нужда от представяне в Перник. В момента Иво работи като дизайнер в Националния дворец на културата. Бащу ми Танани пък наскоро се сдоби с почетно място, кръстено специално на него в театралната зала за заслуги към театъра на Перник. Танани Чифлички е и автор на герба на град Перник. Сега синът му Иво пък огря Радомир с надпис в бяла светлина. Както се казва: крушата не пада по-далеч от дървото.

Днес, 25ти октомври е Денят на град Радомир. Празникът ще бъде отчетен със забавление и концерт на площад „Свобода“. За радомирци ще пеят поп певецът Миро, народната изпълнителка Румяна Попова, сръбската звезда Драган Коич – Кеба, а водещ на програмата ще е Ненчо Балабанов.

Коментари

коментара