Жена почина след мелето до София, тийнейджър в комоцио, седем ранени

Жена, пострадала при сутрешната катастрофа на автомагистрала „Тракия“ на втория километър след София, е починала в шокова зала, поради травми несъвместими с живота. Друг пострадал 57-годишен мъж е в критично състояние с множество тежки наранявания, съобщиха от столичната болница „Света Анна“.

При катастрофата са ранени още седем души, сред които има и дете. Всички те са транспортирани в четири столични болници, съобщиха от Спешна помощ.

Сигналът за инцидента е подаден в столичната Спешна помощ в 9.06 ч. Веднага са изпратени пет линейки, които са пристигнали на място за 14 минути. Ударът е бил между ТИР и три леки автомобила, като единият от тях е буквално смазан. Наложило се е екип на пожарната да реже смачканите ламарини, за да извади ранените.

„Тежко пострадали са четирима души. 14-годишно момче бе закарано в „Пирогов“ с травма на главата и комоцио. Там бе транспортиран и 39-годишен мъж с контузия на бедрото. В „Света Анна“ e 57-годишен мъж с контузия на гръден кош и голяма разкъсна рана на лицето, а 60-годишен мъж, който е с травми на гръбначния стълб и гръдния кош, е в противошокова на ВМА“, обясни говворителят на Спешна помощ Сунгарска.

Четирима души с по-леки трамви са транспортирани в ИСУЛ.

Все още няма информация за причините за инцидента. На място се извършва оглед. В района се е образувало огромно задръстване, тъй като движението се осъществява само в скоростната лента.

Още едно произшествие днес взе жертва на магистрала „Тракия“. В района на 53 км при преминаването на товарен автомобил се е получило въздушно завихряне, в следствие на което е бил фатално ударен работник, извършвал дейност в аварийната лента.

Коментари

коментара