Мая Манолова се облажи с евтин апартамент

Тази година покрай „Апартаментгейт“ много политици бяха обвинени в това, че са се сдобили с апартаменти при едни или други условия на занижени цени или данъчна оценка, пише „Пик„.

Но някак удобно медиите пропуснаха факта, че още през 2017г.  Мая Манолова също придобива апартамент в София на изключително ниска цена. Такава, за каквато обикновеният гражданин не може и да си мечтае – 560 евро на кв.м.!

Според документите по сделката апартаментът на Манолова е на стойност силно занижена спрямо пазарните цени. Така  Манолова влиза равностойно в надпреварата кой политик ще си купи най-евтин апартамент, че даже може да вземе и приз „Мисис Апартаментгейт“.

В случая на Манолова цената, на която апартамента е придобит според официалните данни на нотариалният акт е и под данъчната оценка на имота. Това е абсолютен прецедент в сравнение с другите оповестени случаи. Повечето сделки се правят най-малко на данъчната оценка с цел спестяване на данъци и такси за прехвърляне, докато Манолова е била още по-нахална…

Така тя не само че спестява от стойността на имота, но и от данъците, които трябва да отидат в държавната хазна – в случая и в Столична община, която иска да яхне!

Коментари

коментара