Президентът Радев неадекватен за БФС! Всички подкрепят оставката на Боби Михайлов, само Радев го жали

Президентът Румен Радев взе отношение по расистския скандал по време на европейската квалификация с Англия (0:6), както и за оставката на Борислав Михайлов и последвалата акция на ГДБОП в офисите на БФС.

„Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото ни е управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол. Вчерашните действия са блестящо доказателство за това. Аз не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на Българския футболен съюз, но за мен е безпрецедентно да се намесват грубо и по недопустим начин в една независима от държавата федерация, а както са изискванията на ФИФА и УЕФА.

Това се превърна в практика и за много други институции, независими уж от държавата. Освен това с обясненията и призива, че тази оставка се иска заради расистския скандал, управляващите се саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за поведението на феновете.

Нита една федерация, включително Българският футболен съюз, няма охранителни и разследващи функции. Не може да изземе ролята на органите на реда и на държавата. Затова според мен искането на оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят тази отговорност. Иначе е крайно неприятно България, която спаси 50 000 евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. И докато политици се изкушават футболни агитки да се използват в протести и контрапротести, тези рецидиви ще продължават“, обяви президентът Радев, който днес поднесе венец по случай празника на българската авиация.

Коментари

коментара