18-годишната Гергана, която задуши бебето си докато спи в плевня е пак бременна

18-годишната Гергана Стоянова от благоевградското село Падеш, причинила смъртта на новороденото си бебе, се призна за виновна, съобщава struma.com. При съкратено съдебно следствие, съдия Николова постанови 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. По закон за подобно престъпление се предвижда лишаване от свобода до 5 години, но Гергана получи минимална присъда поради чистото си съдебно минало и младата си възраст.

Припомняме, че обвиняемата Гергана до края на май 2019г, е била в Дом за лишаване от родителска грижа в Дупница. Поради нейното забременяване, социалните издали заповед за настаняването и в звено „Майка и бебе“ в столицата, но тя се укрила. Заживяла на съпружески начала с мъж, с когото работели като пастири в частна фирма.

Двамата обитавали стая в хангар, намиращ се в двора на бившето ТКСЗ в благоевградското село Падеш. Във фаталната нощ за малкия Иван, Гергана, мъжът и бебето, отишли на събор в селото. Малко след полунощ се прибрали, Гергана накърмила бебето в легнало положение и всички заспали. Бебето повърнало част от млякото, което довело до запушване на дихателните му пътища и така малкият Иван се задушил.

В съдебна зала стана ясно, че семейството живеело в голяма мизерия, а бебето било системно недохранвано и не били полагани нужните грижи за него. Гергана прекара 2 месеца в ареста, а от днес вече е на свобода с мярка за неотклонение „подписка“.

След съдебното решение, мъжът с който живее Гергана в момента разказа пред struma.com за злополучната сутрин, в която той е намерил безжизненото телце на малкия Иван: „Сутринта като станах, видях, че Иван е починал, погребахме си го и това е“. Любовникът на младата майка съобщи новината, че Гергана отново е бременна.

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на "За Перник" в Telegram.
Share Button

Коментари

коментара